Tekeningen in dichtbundel Jorge Solano Labadie: No ta bo so. Jij bent niet de enige

Het is alweer jaren geleden dat Jorge Labadie Solano mij benaderde voor het illustreren van de dichtbundel die hij wilde laten uitgeven. In 2012 herhaalde hij zijn verzoek en stuurde mij zijn gedichten, die veel herinneringen bij mij opriepen aan de periode waarover Labadie schrijft: de tijd van onze jeugd, waarin het kolonialisme op Curaçao sterk aanwezig was en een belangrijke rol speelde in de samenleving. Zo waren bijvoorbeeld bepaalde clubs en woonwijken niet toegankelijk voor “gekleurde” mensen. De gedichten ademen de sfeer die er toen heerste: van sociale discriminatie, uitsluiting. In 2017 is de dichtbundel, met steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch gebied, uitgegeven door LM Publishers te Volendam.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *