Sympathieke aankondiging Stentor van boekpresentatie 20 juni in En Passant

APELDOORN – Zo heel af en toe laat Galerie En Passant van zich horen. Galeriehoudster Gloria Zijlstra kampt met gezondheidsproblemen waardoor ze niet in staat is met grote regelmaat exposities te organiseren.
En Passant aan de Lupine 17 in Osseveld heeft enige jaren een belangrijke rol gespeeld in het Apeldoornse kunstwereldje. De beeldentuin was een geliefd oord voor fietsers op een zonnige zondagmiddag. Veel verkocht werd er niet. Het was crisis en ook kunstliefhebbers hielden de hand op de portemonnee. De markt mag dan weer wat aantrekken, verkopen blijven vrijwel overal achter bij de tijden die aan economische neergang vooraf gingen. Bannink Met de aanwezigheid van Greta Bannink heeft Gloria Zijlstra een laagdrempelige keuze gemaakt. Bannink maakt vooral figuratieve en daardoor herkenbaar werk. Voor haar landschappen blijft ze dichtbij huis. Zichten op Deventer en Zutphen ademen een zekere nostalgie. Capricorne Heel anders is het werk van de in Nederland wonende Antilliaan Capricorne. Op Curaçao is hij wereldberoemd. Gloria Zijlstra was een van de eerste Antilliaanse studenten naar Nederland kwam om een onderwijsakte te kunnen halen, Ze studeerde aan de toenmalige Kweekschool aan de Molleruslaan, de voorloper van de pedagogische academie. Zij voelt zich zeer verwant met kunst van haar geboortegrond. Capricorne was dan ook enige keren te gast in de Apeldoornse galerie onder meer met zijn expositie ‘Ode aan de Wonderboom’. Daar is nu een boek van verschenen dat in En Passant in het bijzijn van Antilliaanse hoogwaardigheidsbekleders wordt gepresenteerd. ,,Het boek is bestemd voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar en wordt op Curaçao gratis verstrekt aan de jeugd uit deze leeftijdsgroep, ter bevordering van hun lees- en spreekvaardigheid in de twee talen waarin op het eiland onderwijs wordt gegeven”, aldus Capricorne. ,,Ook volwassenen kunnen aan tekst en afbeeldingen veel genoegen beleven. En dan zijn er nog de vele in Nederland woonachtige, maar van huis uit Papiaments sprekende kinderen die je met zo’n boek plezier kunt doen.” ,,Ik hoop met publicatie de liefde en het respect voor de natuur te stimuleren”, vervolgt Capricorne. ,,Ik wil bovendien een hart onder de riem steken van de Curaçaose verenigingen die zich al decennialang bezighouden met het natuurbehoud van het eiland en met de natuurbescherming in het algemeen.” De aanvang van de boekpresentatie is op 20 juni om 15 uur. Openingstijden tot en met 28 juini woe, do en vrij 15-18u en zo 13-18u.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *