Publikashon Kanto na e Palu Enkantá | Publicatie sprookjesboek Ode aan de Wonderboom

Hopi, hopi aña pasá, tempu ku ainda tabatin indjan ta biba riba nos isla, 

tabatin un palu presioso ta krese nèt meimei di Malpais i Wechi..

Lang, heel lang geleden toen er nog indianen op ons eiland woonden,

stond er precies op de grens tussen Malpais en Weitje een prachtige boom…

Afscheid van de Christoffelberg

Despedida di Seru Kristòf | Afscheid van de Christoffelberg (2010) Drogenaaldets, 35 x 44 cm.

Het sprookjesboek Ode aan de Wonderboom, in het Papiaments: “Kanto na e Palu Enkantá”, is onlangs in druk verschenen. Capricorne heeft dit boekje geschreven als vervolg op zijn gelijknamige expositie (2010) in Galerie En Passant te Apeldoorn. Het verhaal speelt zich af op Curaçao, op de grens van Malpais en Weitje. In feite kan het zich overal afspelen: het vernietigen van natuurgebieden ten gunste van bijvoorbeeld een monocultuur.

Deze uitgave is tot stand gekomen op initiatief van de Curaçaose Stichting voor Taalplanning en financieel ondersteund door het bijzondere Silvio Jonis- Fonds van het Prins Bernhard Cultuur Fonds Caribisch Gebied. Het fraai vormgegeven boek zal gratis worden verspreid onder de Curaçaose schooljeugd tussen de 8 en 12 jaar en gaat over een prachtige boom in een mooi natuurgebied die dreigt te worden omgehakt.

Op zaterdag 20 juni a.s. vindt de boekpresentatie plaats in in galerie En passant te Apeldoorn. http://www.enpassant-galerie.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *