‘Capricorne op Amerikaans Film festival over Afrikaanse diaspora’

 

season-ff-sm

Logo Langston Hughes African American Film Festival

De documentaire ‘De Wonderboom, kunst van Capricorne’ is geselecteerd voor het Langston Hughes African American Film Festival. Dit jaarlijks Festival vindt plaats van 26 april tot en met 4 mei in Seattle (VS). De documentaire van Tanja Fraai en Mike Ho-Sam-Sooi wordt op maandag 28 april vertoond.
Negarra Kudumu, programmeur van het festival is heel enthousiast. Ze werd door de Curaçaose schrijver en opiniemaker Jermain Ostiana getipt over De Wonderboom. Tijdens haar studietijd in Nederland had Kudumu ook op Curaçao vrienden gemaakt. “People here in the States don’t have a clue about Curaçao and the other islands. We want to change that by showing this type of documentaries.” Festival

Het Langston Hughes Festival is vernoemd naar de gelijknamige Amerikaanse schrijver en dichter. Hughes werd begin 20e eeuw geboren en geldt als een van de voornaamste exponenten van de Harlem Renaissance, een literaire stroming onder zwarte Amerikaanse schrijvers in de jaren 1920. Ook schrijvers uit het Caribisch gebied werden door zijn romans, gedichten en theaterstukken beïnvloed. Emancipatie Hughes’ strijd voor Afro-Amerikaanse bewustwording en emancipatie van gekleurde Amerikanen past goed bij het karakter van de film over José Maria Capricorne, merkt filmmaker Tanja Fraai op. “Beiden zetten kunst in als middel om de bevolking te (laten) emanciperen.” Ze is blij met de internationale erkenning voor de documentaire die inmiddels op tien verschillende evenementen is vertoond. ‘De Wonderboom’ is op Curaçao in première gegaan tijdens het Curaçao International Film Festival Rotterdam, april 2013

Algemene informatie over het festival: http://www.langstoninstitute.org/film-festival
Informatie over De Wonderboom: http://www.langstoninstitute.org/film-festival/#date28

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *