Première documentaire De Wonderboom op 7 april

De documentaire over  het leven en werk van José Maria Capricorne door Tanja Fraai en Mike Ho Sam-Sooi gaat op 7 april a.s.  in première  tijdens het 2e Curaçao International Filmfestival! Zie de teaser op http://tanjafraai.nl/archives/1264 Op haar site TanjaFraai.nl schrijft Tanja: “De documentaire over José Maria Capricorne is tot stand gekomen mede met financiële steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied. Hij is 80 jaar geworden op 25 december 2012. Een mooie aanleiding voor een mediaproductie over hem en zijn werk. Waarbij centraal staat: Emancipatie door Kunst. Kunst als middel om het zelfbewustzijn van de Curaçaoenaar te vergroten. Zijn jeugd op Curaçao, zijn professionele vorming in Brazilië en Nederland, zijn visie op kunst en zijn strijd voor de erkenning van die kunst vormen elementen van de documentaire. Capricorne kan gezien worden als de nestor van de Curaçaose kunst. Hij richtte in de jaren zeventig de Kunstacademie op Curaçao op en heeft zich altijd ingezet voor cultuureducatie op de Antilliaanse eilanden.Capricorne heeft een internationale naam en reputatie. Zijn schilderijen hangen in Japan, Duitsland, België, Frankrijk, Canada en natuurlijk op Curaçao en in Nederland.  Exposities zijn er vanaf de jaren zeventig. Hij werkt nog steeds elke dag in zijn atelier in Nijmegen.  Dit project is een van mijn werken in progress.”
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *